Brian Walshe ponovo optužen za ubistvo supruge Ane: Šta do sada znaju tužioci?

0
Radiosarajevo.ba
Brian Walshe ponovo optužen za ubistvo supruge Ane: Šta do sada znaju tužioci?
Foto: Prtscr / Youtube / Ana i Brian Walshe

Brian Walshe iz Massachusettsa optužen je za ubistvo svoje nestale supruge Ane, objavili su tužioci u četvrtak.

Velika porota okruga Norfolk optužila je Walshea za prvostepeno ubistvo, ometanje pravde i druge optužbe, saopštilo je Okružno tužilaštvo Norfolk, prenosi New York Post.

Mogao bi se suočiti s doživotnom robijom ako bude osuđen.

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

On se izjasnio da nije kriv pred Okružnim sudom u Quincyju kada je optužen za ubistvo tokom suđenja u januaru, ali optužnica sada prebacuje slučaj na viši sud u Norfolku gdje će biti optužen u narednim sedmicama, saopćio je ured okružnog tužioca prema Boston Heraldu.

Walshe, 48, optužen je za ubistvo svoje 39-godišnje supruge, koja je 1. januara nestala iz svog doma u Cohassetu gdje je živjela sa suprugom i troje male djece.

Vlasti su saopštile da vjeruju da ju je ubio i raskomadao u njihovom podrumu, a zatim pokupio ostatke koji su bačeni u kontejner prije nego što su ga spalile službe za smeće.

Optužen je za ubistvo sredinom januara. Prije te optužbe za ubistvo, on je već bio u pritvoru zbog optužbi da je ometao policijsku istragu njegove supruge.

Tužioci su tvrdili da je Walshe 1. januara i narednih dana tražio na internetu kako se isječe i odlaže tijelo. Njeno tijelo nikada nije pronađeno.

Istražitelji su pronašli snimak video nadzora na kojem je čovjek koji je ličio na Walshea kako baca nešto što je izgledalo kao teške vreće za smeće u kontejner za smeće u stambenom naselju u gradu u blizini Cohasseta.

Najbolji prijatelj Ane Walsh oglasio se na Instagramu i otkrio nove informacije

Najbolji prijatelj Ane Walsh oglasio se na Instagramu i otkrio nove informacije

Policija je pokušala da pronađe te vreće, ali su one već odvezene u spalionicu, rekli su tužioci.

On je ranije rekao policiji da je posljednji put vidio svoju ženu živu u ranim novogodišnjim satima kada je tvrdio da je otišla zbog "hitne situacije na poslu".

Njen nestanak je prijavio 4. januara njen poslodavac sa sjedištem u Washingtonu gdje je često odlazila na posao tokom sedmice.

Njegov advokat je ranije rekao u januaru: "Namjeravam da dobijem ovaj slučaj na sudu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije