Brian Walshe u novim problemima: Blokirani su mu bankovni računi

0
Hina
Brian Walshe u novim problemima: Blokirani su mu bankovni računi
Foto: Prtscr / Youtube / Ana i Brian Walshe

Savezni tužitelji zaplijenili su dva bankovna računa koji su povezani s Brianom Walsheom u vezi s njegovim slučajem krivotvorine umjetnina Andyja Warhola.

Walshe je u martu optužen zbog ubistva supruge Ane, koja je nestala početkom godine.

Masovna potraga za 39-godišnjom Anom Walshe pokrenuta je nakon što je njen poslodavac prijavio nestanak 4. januara. Suprug je rekao istražiteljima da je posljednji put vidio kako odlazi iz njihove kuće u Cohassetu na poslovni put na Novu godinu.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Kupcu dao lažne slike

Ako bude osuđen za ubistvo svoje supruge, prijeti mu kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Inače, Brian Walshe je u aprilu 2021. priznao krivnju po jednoj tački optužnice za prevaru putem interneta, međudržavni prijevoz radi prevare i nezakonitu novčanu transakciju.

Navodno je uzeo dvije autentične "Slike u sjeni" Andyja Warhola, koje su bile u vlasništvu prijatelja u Južnoj Koreji, a zatim ih stavio na prodaju na eBayu. Tada je navodno kupcu dao lažne slike. Prema WCVB-ju, savezni tužitelji traže od suca dopuštenje za oduzimanje nešto manje od 9000 dolara s njegovog računa, piše Fox News.

Savezni sudac prethodno je odobrio nalog prema kojem Brian Walshe mora vratiti 225.000 dolara u gotovini, kao i predati originalne Warholove slike. Prema novom podnesku tužitelja, novac s novootkrivenih računa će se dodati izvornom nalogu za oduzimanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije