Novi detalji kamiona smrti: Poznata nacionalnost svih žrtava

Radiosarajevo.ba
Novi detalji kamiona smrti: Poznata nacionalnost svih žrtava
Foto: EPA / Stravičan događaj u Engleskoj

Cijela Velika Britanija, Europa pa i svijet i dalje govore o stravičnom otkriću 39 ljudskih tijela u hladnjači jednog kamiona u Essexu, koja su u srijedu rano ujutro pronašli službenici Hitne pomoći.

Objavljen identitet vozača kamiona u kojem su pronađena tijela

Objavljeni su identitet i fotografije vozača kamiona koji je optužen za ubistvo, nakon što je nađena hladnjača sa 39 tijela u industrijskom parku u Eseksu. U pitanju je 25-godišnji Mo Robinson iz Portadauna u Sjevernoj Irskoj. On je pritvoren nakon stravičnog otkrića u kamionu koji je vozio.

Istraga još uvijek traje, a identitet i uzrok smrti žrtava još nisu službeno potvrđeni, već se nagađa da su se ljudi smrznuli.

Šleper smrti: Ovo je mladić u čijem kamionu je pronađeno 39 leševa

Britanske vlasti identificirale su 25-godišnjeg vozača kamiona smrti u kojem je danas pronađeno čak 39 mrtvih osoba. Mo Robinson iz Sjeverne Irske uhapšen je i optužen za ubistvo u slučaju zbog kojeg je pokrenuta najveća istraga u historiji Ujedinjenog Kraljevstva.

Policija sarađuje s Uredom za imigracije i Agencijom za kriminal, pa se pretpostavlja da se radi o ilegalnim imigrantima koji su pokušali doći na Otok.

BBC je objavio kako su svih 39 umrlih u hladnjači kineske nacionalnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije