Essex / Šleper smrti: Ovo je mladić u čijem kamionu je pronađeno 39 leševa

24. 10. 2019. u 07:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 19

Britanske vlasti identificirale su 25-godišnjeg vozača kamiona smrti u kojem je danas pronađeno čak 39 mrtvih osoba. 

Mo Robinson iz Sjeverne Irske uhapšen je i optužen za ubistvo u slučaju zbog kojeg je pokrenuta najveća istraga u historiji Ujedinjenog Kraljevstva.

Objavljen identitet vozača kamiona u kojem su pronađena tijela

Objavljeni su identitet i fotografije vozača kamiona koji je optužen za ubistvo, nakon što je nađena hladnjača sa 39 tijela u industrijskom parku u Eseksu. U pitanju je 25-godišnji Mo Robinson iz Portadauna u Sjevernoj Irskoj. On je pritvoren nakon stravičnog otkrića u kamionu koji je vozio.

Kako pišu britanski mediji, Robinson će uskoro postati otac, a njegova porodica potpuno je šokirana vijestima koje stižu iz Engleske, piše Jutarnji.

"Nismo ga već dugo čuli i ne znamo što se događalo u njegovom životu", rekao je Robinsonov potreseni brat.

Kamion sa 39 leševa u Englesku stigao preko Balkana

Po prvim informacijama, kamion, otkriven u Graysu u Essexu, oko 35 kilometara istočno od Londona, je iz Bugarske. Ušao je u Britaniju 19. oktobra u Holyheadu, luci na zapadnoj obali zemlje. Nadzorne kamere snimile kamion, prije nego je policija pronašla tijela Porijeklo žrtava nije poznato, niti jesu li ilegalni migranti.

Podsjetimo, beživotna tijela pronađena su u kontejneru kamiona u industrijskoj zoni Thurrock u Essexu, 30-ak kilometara od Londona.

Kamion smrti je nakon obavljenog uviđaja u srijedu poslijepodne premješten na drugu lokaciju, a vjeruje se da je svih 39 žrtava još uvijek unutra.

Još se ne zna kojih su nacionalnosti tragično preminule žrtve, ali je jasno da su se gužvali u malom, zatvorenom i ohlađenom prostoru, bez svjetla i zraka, na temperaturi koja je u hladnjači mogla biti i do -25 stepeni.

Nadzorne kamere snimile kamion, prije nego je policija pronašla tijela

Nadzorne kamere snimile su trenutak kada se kamion u kojem je kasnije nađeno 39 leševa dovezao na odredište u industrijsku zonu u engleskom Essexu. Strava u Velikoj Britaniji: U kamionu pronađeno 39 beživotnih tijela Kamion su snimile kamere s jednog objekta u Waterglade Industrial Parku i prikazuju kamion kako prolazi kroz industrijski kompleks samo pola sata prije nego što je hitna otkrila mrtva tijela 38 odraslih osoba i jednog tinejdžera.

Irska nacionalna policija još radi na utvrđivanju tačne rute kamiona smrti i još nije dala službenu izjavu.

Na fotografijama se vidi da je prikolica kamiona u vlasništvu irske kompanije GTR Europe koja se bavi iznajmljivanjem kamionskih prikolica i hladnjača.

NEMA KOMENTARA