! / Velika Britanija: Kamion u kojem je pronađeno 39 tijela, registrovan je u Bugarskoj

23. 10. 2019. u 17:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 21

Bugarsko  ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je u srijedu da je kamion s prikolicom pronađen u jugoistočnoj Engleskoj s 39 tijela  imao bugarske registarske tablice.

Kamion Scania švedske proizvodnje registrovala je u bugarskom crnomorskom lučkom gradu Varni kompanija u vlasništvu žene iz Irske, saopćilo je ministarstvo.

Tijela su pronađena tokom noći s utorka na srijedu u mjestu Gray, istočno od Londona. Sumnja se da je riječ o tragičnom slučaju trgovine ljudima, po načinu na koji su tijela bila nagurana u prikolicu, prenosi Associated Press.

Ovakvih slučajeva je bilo i ranije.

U junu 2000. godine tijela 58 kineskih imigranata pronađena su u kamionu u Doveru u Britaniji. Godinu dana kasnije, vozač kamiona, državljanin Holandije, osuđen je na kaznu zatvora zbog ubistva, piše BBC:

Na auto-putu u Austriji 2015. godine, pronađen je kamion u kojem je bilo 71 tijelo, među kojima i tijela četvoro dece.

Kasnije se ispostavilo da je riječ o migrantima, a osuđeno je četvoro ljudi - jedan Avganistanac i troje Bugara.

Proglašeni su krivim za krijumčarenje ljudima i ubistvo bez predumišljaja jer nisu zaustavili kamion i otvorili vrata da uđe vazduh.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA