Nove informacije o Kimu: Je li mrtav ili živ?

Radiosarajevo.ba
Nove informacije o Kimu: Je li mrtav ili živ?
EPA / Kim Jong Un

U proteklih nekoliko dana o zdravstvenom stanju Kim Jong Una pojavile su se brojne špekulacije. Dok su neki tvrdili da je na samrti, na društvenim mrežama pojavljivale su se i fotografije njegovog tijela u staklenom kovčegu, iz Južne Koreje tvrde da on nije preminuo.

"Kim Jong-un je živ i zdrav. Boravi u oblasti Wonsan od 13. aprila. Do sada nisu otkriveni nikakvi njegovi sumnjivi pokreti", kazao je  za CNN Moon Chung-in, glavni vanjskopolitički savjetnik južnokorejskog predsjednika Moon Jaea-in.

Špekulacije o zdravstvenom stanju lidera Sjeverne Koreje počele su kružiti nakon što je 15. aprila propustio proslavu rođendana njegovog djeda. 

Brojni svjetski mediji prije dva dana su prenijeli informacije iz japanskih medija o tome da je on u komi nakon operacije srca. Samo nekoliko sati  kasnije kineski mediji pisali su da je on preminuo. Iz Sjeverne Koreje za sada nema izvještaja o Kimovom stanju.

Južnokorejski mediji javljaju da je Kim bio na operaciji srca zbog prekomjernog pušenja, pretilosti i prekomjernog rada.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije