Nove informacije: Majka Alekseja Navaljnog preuzela tijelo svoga sina

0
Radiosarajevo.ba
Nove informacije: Majka Alekseja Navaljnog preuzela tijelo svoga sina
Foto: EPA / Aleksej i Yulia Navalnaya

Tijelo Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci Lyudmili.

Podsjećanja radi, Aleksej Navaljni je preminuo 16. februara u ruskom zatvoru iz nepoznatih razloga, a njegova majka Lyudmila Ivanova je rekla da želi da sahrana njenog sina bude javna.

"Aleksejevo tijelo je predato njegovoj majci. Veliko hvala svima koji su ovo tražili sa nama. Lyudmila Ivanovna je i dalje u Salekhardu. Sahrana se još čeka. Ne znamo da li će se vlasti miješati da se to sprovede kako porodica želi i kako Aleksej zaslužuje.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Obavjestićemo vas čim bude vijesti", navela je na mreži X (Twiter) Kira Jarmiš, portparolka ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog koji je nedavno preminuo u zatvorskoj koloniji u Rusiji.

Julija Navaljna, Aleksejeva udovica, zatražila je ranije ove subote, 24.februara da ruske vlasti predaju njegovo tijelo kako bi ga sahranila i optužila je 'demonskog' ruskog predsjednika Vladimira Putina za 'mučenje' Aleksejevog tela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije