Njemački poslodavci vape za radnicima: "Hoćete li kod nas raditi samo četiri dana sedmično?"

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Hamdo

Ja sam otisao i vratio se. Njemackoj hvala na svemu a moj drug im se ne moze zahvaliti niti ih tuziti. Kada je uslov bio vakcina ili kuci, ja sam se vratio kuci, a drug je nako druge doze dobio temperaturu, otezano disanje i kroz sedam dana preselio. Vratise ga mjesec dana poslije mog povratka u sanduku. Njemacka zdraooo

Nadimak

Ja sam otisao i vratio se. Njemackoj hvala na svemu a moj drug im se ne moze zahvaliti niti ih tuziti. Kada je uslov bio vakcina ili kuci, ja sam se vratio kuci, a drug je nako druge doze dobio temperaturu, otezano disanje i kroz sedam dana preselio. Vratise ga mjesec dana poslije mog povratka u sanduku. Njemacka zdraooo ka Hamdo koja si ti seljacina. A sta si radio intelektualac. Nece ni njemacka skart i smece.

Nadimak

A sto ne ponude 20% vecu platu i 5 dana radnih. Jao folova jeftinih. A ovako sa svim porezima i cijenama moras jos jedan posao naci. Pa to nije 4 radna dana u sedmici nego 7 radnih dana sedmicno.

Ma ja... sve samo da pare ne dâ!

Nek 4 dana radi umjesto 5, ali da mu bas osjetno povisi placu, to pa ne. A na isto ce ga na kraju doc, ali psiha! Samo pare ne daj radniku.....

za Nadimak

koja si ti seljacina. A sta si radio intelektualac. Nece ni njemacka skart i smece. ka Nadimak Ne pretjeruj sa svojim izjavama. Nisu uvjeti rada uvijek isti u svim firmama. Neko zeli balans izmedju posla i zivota a neko samo da rdai, svako bira sebi. Zao mi je njegovog prijatelja da je zavrsio na taj nacin a zelio je da radi. Zato treba respektovati svaciju odluku i ne prepucavati se niskim zargonom. Nije Njemacka ono sto vecina Balakanac misli.

/ Najnovije