Njemačka policija uhvatila državljanina BiH kako mjesecima vozi kamion bez vozačke dozvole

0
Radiosarajevo.ba
Njemačka policija uhvatila državljanina BiH kako mjesecima vozi kamion bez vozačke dozvole
Foto: Tanjug / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U četvrtak poslijepodne, 11. maja 2023., snage ZVD Rheinpfalz (policija Neustadta) provjerile su kamion s poluprikolicom na odmorištu u Dannstadtu na saveznoj autocesti A 61 u Njemačkoj.

Prilikom provjere vozačke dozvole vozača, bilo je vidljivo da je riječ o krivotvorini.

Krivotvorinom se pokazao i hrvatski pasoš koju je predočio vozač.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Naime, vozač je bio bosanskohercegovački državljanin koji se bez radne dozvole i bez boravišne dozvole, pod lažnim osobnim podacima, prijavio za posao kao profesionalni vozač kod špeditera.

Kako je policija tokom daljnje istrage utvrdila, vozač 40-tonskog kamiona već šest mjeseci nije imao važeću vozačku dozvolu za upravljanje kamionom.

Dokazano je da je muškarac napravio 59 vožnji bez važeće vozačke dozvole. Sada mu prijeti nekoliko kaznenih postupaka, među kojima i za krivotvorenje isprava, vožnju bez dozvole u više slučajeva te ilegalni boravak. Pokrenute su mjere za prekid njegovog boravka u Njemačkoj.

Drama na kolodvoru u Njemačkoj: Mladići iz BiH pokušali opljačkati čovjeka (59), on ih savladao

Drama na kolodvoru u Njemačkoj: Mladići iz BiH pokušali opljačkati čovjeka (59), on ih savladao

Budući da čovjeku nije bilo dopušteno nastaviti putovanje, kontaktiran je njegov šef kako bi se dogovorilo preuzimanje kamiona. Kad se poduzetnik osobno pojavio kako bi nastavio put, službenici su prije polaska provjerili i njegovu vozačku dozvolu.

Utvrdili su da je čak i gazdi u augustu 2022. istekla vozačka dozvola za upravljanje zglobnim kamionom. Iako mu je tada pravodobno zabranjeno započeti putovanje, službenici su procjenom podataka o vozaču uspjeli dokazati da je i šef napravio najmanje 65 vožnji bez važeće vozačke dozvole.

I poduzetnik je osobnim preuzimanjem kamiona u konačnici "zabio sebi autogol" - i protiv njega se sada vodi nekoliko istraga, piše Fenix-magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije