Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

0
Radiosarajevo.ba
Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici
Foto: FK Željeničar / Derbi 1996. godine

Na današnji dan je 1996. godine na stadionu Grbavica odigrana prvi poslijeratni gradski derbi na ovom stadionu. Tim povodom su se oglasili iz FK Željezničar.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Na današnji dan odigrana je prva utakmica na Grbavici nakon agresije na BiH. Vidimo se sutra na nikad ljepšoj Grbavici! 🔵⚪

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Naselje Grbavica je u martu 1996. godine reintegrisano i Željo je konačno došao do svog stadiona. Tužno je izgledao onako uništen, zarastao u korov, prekriven ostacima granata, sa jedne strane čak i u dodiru sa miniranim područjem. Ipak, entuzijazam zaljubljenika u plavu boju je ponovo došao do izražaja.

Stadion je, koliko je to bilo moguće, očišćen i već 2. maja 1996. godine je na njemu odigrana utakmica. Bio je to gradski derbi sa Sarajevom. Konačan rezultat je bio neriješen (1:1), ali je to za Želju predstavljalo još jednu, i to puno važniju pobjedu.

Željezničar - Sarajevo 1:1
Stadion: Grbavica
Gledalaca: 20.000
Strijelci: Biščević, Uščuplić
Sudije: Marko Mrkić (Tuzla), Mijo Maričević (Živinice) i Izet Čejvanović (Tuzla).
Željezničar: Gušo, Biščević, Adžem, Fatić, Memić, Kurt, Jahić, Muharemović, Kunić, Žerić i Pehlivanović.
Sarajevo: Dedić, Elkaz, Uščuplić (Selimović), Hošić, Dalipagić, Mujkić, Gogalić, Džaviti (Granov), Ćenan (Ferhatović), Hrvat i Herco."

Na današnji dan odigrana je prva utakmica na Grbavici nakon agresije na BiH. Vidimo se sutra na nikad ljepšoj Grbavici!...

Posted by FK Željezničar on Thursday, May 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije