Njemačka: Mlada prevarantkinja iz BiH presreće udovice po grobljima

3
Radiosarajevo.ba
Njemačka: Mlada prevarantkinja iz BiH presreće udovice po grobljima
Foto: Pexels / Groblje, ilustracija

Krajnje neobičan slučaj prevare desio se ovih dana na groblju u njemačkoj gradu Tegernsee kada je mlađa žena, koja se predstavila da je iz Bosne i Hercegovine, pokušala da iznudi novac od 80-godišnje Njemice koja je došla da posjeti grob svog pokojnog supruga.

Naime, kako je ispričala kćerka starije Njemice, sve se desilo prošlog petka kada je njena majka, po običaju, otišla na groblje.

Tamo je srela mlađu ženu, koja joj se predstavila da je iz Bosne i Hercegovine i koja joj je rekla da se nalazi u velikim problemima.

Dva udesa na kratkoj dionici u centru Sarajeva: Stvorile se velike gužve

Dva udesa na kratkoj dionici u centru Sarajeva: Stvorile se velike gužve

Naime, mlada žena joj je prišla sa pitanjem da li poznaje nekog kome treba čistačica.

Kako Njemica nije znala nikog, mlada žena iz BiH je nastavila svoju priču. Navodno, dolazi iz BiH, trenutno živi u Holckirhenu, ali je u teškoj finansijskoj situaciji. U Tegernsee je došla samo zato što joj je jedan čovjek obećao posao, ali na kraju se ispostavilo da je želio da je iskoristi.

Mlada državljanka BiH uhapšena na granici Njemačke: Za njom bila raspisana europska potjernica

Mlada državljanka BiH uhapšena na granici Njemačke: Za njom bila raspisana europska potjernica

"Sjele smo na klupu, a ona je počela da plače. Bila je toliko uvjerljiva da sam se čak i sažalila na nju", priča ova starija Njemica.

Rekla je da je odbila ponudu tog čovjeka, jer nije htjela da proda svoje tijelo. Ali, problem je što je kasnila sa kirijom i bojala se da će ostati bez stana. Navodno, svu ušteđevinu je poslala mužu u BiH. Tada je rekla starijoj Njemici da bi joj 3000 eura (oko 5870 KM) riješilo sve njene probleme. Naravno, Njemica nije imala te pare kod sebe, ali joj je dala 20 eura (oko 40 KM). Međutim, tada je ta mlada žena počela da insistira da odu do banke da Njemica podigne svoj novac.

Naravno, Njemica to nije uradila već je otišla kući gdje je ovaj susret prepričala Kćerki koja je slučaj prijavila policiji, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije