Uhapšen državljanin BiH za kojim je raspisana evropska potjernica, slijedi izručenje

2
Radiosarajevo.ba
Uhapšen državljanin BiH za kojim je raspisana evropska potjernica, slijedi izručenje
Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Pripadnici Savezne policije iz Ahena proteklih dana su uspjeli da uhvate nekoliko osoba za kojima su bile raspisane nacionalne, ali i međunarodne potjernice.

Jedan od njih je i državljanin Bosne i Hercegovine (48), koji je zaustavljen na njemačko-belgijskoj granici. Nakon detaljne provjere, policija je shvatila da je pred njima čovjek koji se vodi kao bjegunac i za kojim je raspisala međunarodna potjernica. Navodno, riječ je o osobi koju traže širom Evrope, a evropsku potjernicu je raspisala Holandija.

On se tereti za ilegalno posjedovanje vatrenog naoružanja, ali je navodno riječ o osobi sa više krivičnih djela.

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Von der Layen potvrdila da stižu timovi iz EU u BiH

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Von der Layen potvrdila da stižu timovi iz EU u BiH

Kako navode njemački mediji, on je uhapšen i nakon procedure, biće izručen Holandiji. Trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Podsjetimo, njemačka policija je u posljednje vrijeme otkrila više lica iz BiH koji se nalaze na raznim potjernicama, što nacionalnim, što evropskim. Posljednja u nizu je uhapšena djevojka iz BiH, nastanjena u Italiji, a za kojom je bila raspisana evropska potjernica zbog krivičnog djela “kompjuterska prevara”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije