Njemačka kompanija ispituje svoje cjepivo na novim sojevima

0
Hina
Njemačka kompanija ispituje svoje cjepivo na novim sojevima
Foto: EPA-EFE / CureVac

Njemački laboratorij CureVac, koji razvija cjepivo protiv COVID-19, najavio je danas da nastavlja svoja klinička ispitivanja u koja uključuje nove varijante virusa i potvrdio je da želi svoje cjepivo staviti na tržište u drugom tromjesečju 2021.

Ta biotehnološka firma objašnjava svoju najavu "brzim širenjem novih varijanti virusa" u zemljama Latinske Amerike i Europe, gdje CureVac od kraja 2020. vodi treću i posljednju fazu kliničkih ispitivanja.

"Kompaniji je cilj u tim područjima testirati učinkovitost kandidata za cjepivo za određene varijante COVID-19", navodi se u saopćenju.

"Cilj nam je zaštititi stanovništvo i posebno rizične dobne skupine", rekla je Ulrike Gnad-Vogt, direktorica za razvoj u CureVacu.

Curevac navodi da o tome razgovora s Europskom agencijom za lijekove (EMA), koja već provodi stalnu kontrolu njihovog kandidata za cjepivo.

CureVac je ranije objavio da je potpisao ugovor s velikom švicarskom farmaceutskom firmom Novartisom koji planira početi proizvodnju tog cjepiva.

Još prije toga potpisao je ugovor o saradnji s farmaceutskom grupacijom Bayerom koja će ga također podržati u proizvodnji, dok je nestašica cjepiva na svjetskoj razini jedna od glavnih prepreka u borbi protiv pandemije.

Europska komisija je već potpisala ugovor s CureVacom o kupovini 405 miliona doza.

EU je dosad odobrila cjepiva Pfizer/BioNTech, Moderne, Johnson&Johnson i AstraZenece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije