Nije imao dokumente: Otisci prstiju otkrili identitet napadača iz Pariza

Radiosarajevo.ba
Nije imao dokumente: Otisci prstiju otkrili identitet napadača iz Pariza
Osoba koja je sinoć izvršila napad u centru Pariza, starosti oko 20-ak godina, "poreklom je iz Čečenije", javio je Radio "Europe 1", pozivajući se na svoje izvore.

"Policija je uspjela da otkrije ime napadača Drugog okruga Pariza. Prema informacijama Europe 1, riječ je o osobi porijeklom iz Čečenije, starosti oko 20 godina", javio je radio.

Kako se navodi, mladić nije imao dokumenta, ali su "njegov identitet otkrili zahvaljujući otisku prstiju".

Francuske vlasti pokrenule su istragu zbog mogućeg terorizma nakon što je zasad nepoznati napadač sinoć u centru Pariza nožem napao prolaznike i ubio jednu, a ranio četiri osobe.

Pariski tužilac je saopćio da svjedoci tvrde da je napadač uzvikivao "Allahu akbar".

ISIL je preuzeo odgovornost za napad, a novinska agencija Amak bliska toj terorističkoj organizaciji, objavila je da je osumnjičeni napadač iz Pariza "jedan od njihovih vojnika", javlja AP.

Policija je neutralizirala napadača, a ministar unutrašnjih poslova Francuske Gerard Collom čestitao je snagama sigunosti na brzoj i hladnokrvnoj intervenciji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije