Objavljeni novi, jezivi detalji o tome kako je Chris Watts ubio svoju obitelj

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeni novi, jezivi detalji o tome kako je Chris Watts ubio svoju obitelj
Foto: Netflix / Otac s dna pakla

Netflixov dokumentarac American Murder: The Family Next Door o ubistvu u SAD-u ostavio je ljude širom svijeta u nevjerici kako je naizgled divan obiteljski čovjek mogao brutalno ubiti svoju suprugu i male kćerkice.

Film priča priču o Chrisu Wattsu, čovjeku koji je zadavio svoju trudnu suprugu Shanann, a ubio je i njihove dvije kćerke Belle (4) i Celeste (3).

Netflixov dokumentarac o ovom slučaju nešto je najjezivije što ćete imati priliku pogledati ove godine.

Film je snimljen bez naracije, a gledamo stvarne snimke: Shanann je bila vlogerica koja je stalno objavljivala snimke iz svog života, prikazuju se "bodycam" videa američkih policajaca, snimke tamošnjih medija i sl.

I dok svijet još uvijek pokušava zaboraviti posljednje riječi koje je ubici izrekla njegova malena kćerka Belle, koja je nedugo prije toga pjevala pjesmu o svom "tati, pravom heroju", pojavili su - ako je to uopće moguće - još više uznemirujući detalji, koji prikazuju svu gnusnost Wattsovih zločina.

Nakon što je osuđen na doživotni zatvor, Watts je počeo pisati pisma autorici Cherlyn Cradle, koja ih je kasnije objavila u knjizi pod naslovom Pisma od Christophera: Tragična priznanja ubistava obitelji Watts.

U jednom od Wattovih pisama rekao je Cradle da je supruzi tajno davao opijatno sredstvo protiv bolova Oxycodone, u pokušaju da ona izgubi njihovo treće dijete.

U Netflixovom filmu je otkriveno da je Watts u to vrijeme imao aferu, a u svom je pismu priznao kako misli da bi bilo lakše biti s ljubavnicom ako Shanann nije trudna. Watts je ljubavnicu upoznao na časovima joge, a i njoj je lagao, te je ona bila jedna od onih koja je otišla u policiju da ga prijavi.

U policijskim intervjuima, Watts tvrdi da je ubio Shanann u napadu bijesa, a onda kćerke i njihova je tijela ostavio na nalazištu nafte Anadarko Petroleum. Međutim, u svojim pismima Cradle, Chris govori sasvim drugu priču.

Watts je detaljno opisao kako je pokušao ugušiti svoje djevojčice u njihovim spavaćim sobama, prije nego što se vratio u spavaću sobu i zadavio suprugu Shanann.

"12. augusta kad sam završio s stavljanjem djevojčica u krevet, udaljio sam se i rekao 'To je zadnji put da pokrivam svoje bebe'", napisao je, pa dodao:

"13. augusta, ujutro, prvo sam otišao u sobu za djevojčice, prije nego što smo se Shanann i ja posvađali. Otišao sam u Bellinu sobu, zatim Ceceinu sobu i upotrijebio jastuke iz njihovog kreveta (da ih ubijem). (...) Zato je uzrok smrti bilo gušenje. Nakon što sam napustio Ceceinu sobu, onda sam se popeo natrag u krevet sa Shanann i počela je naša svađa. (...)

Nakon što je Shanann umrla, Bella i Cece ponovno su se probudile. Nisam siguran kako su se probudile, ali jesu. Belline su oči bile u modricama i obje su izgledale kao da su prošle kroz traumu."

Film je dostupan za streaming na Netflixu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije