Otac iz pakla promijenio priču: Suprugu sam ubio, ali djecu ne

Radiosarajevo.ba
Otac iz pakla promijenio priču: Suprugu sam ubio, ali djecu ne
Instagram / Obitelj Watts

Christopher Lee Watts, muškarac (33) iz Colorada koji se danima pravio da ne zna gdje su i prijavio njihov nestanak, nakon toga je priznao da je ubio suprugu i dvoje djece, no policiji je sada ispričao drugačiju priču.

Tvrdi da je trudnu suprugu ubio u bijesu, nakon što je ona ubila njihove dvije kćeri. Tu je izjavu Watts dao policiji nakon što je tužiteljstvo službeno podiglo optužnicu protiv njega zbog ubistva cijele porodice, piše NBC.

Tijela Wattsove supruge i djece pronađena su prošle sedmice u blizini Denvera, na imanju naftne kompanije za koju je radio.

Prema najnovijim dokumentima koje je izdao okružni tužitelj Michael Rourke, 33-godišnji Watts je istražiteljima rekao da su on i njegova 34-godišnja supruga Shannan razgovarali o rastavi braka. To se dogodilo 13. augusta.

Naime, Watts je imao aferu s jednom ženom s posla, a tvrdi da su pred sam kraj razgovora sa suprugom oboje bili veoma uzrujani te su plakali. Istražiteljima je ispričao da je potom otišao u prizemlje kuće, nakon čega se vratio razgovarati sa Shannan. Kad je pogledao monitor na kojem se vidi što radi dijete u drugoj sobi, razbijesnio se. Vidio je da je njegova starija kći Bella (4) ispuzala iz kreveta, a Shannan je u tom trenutku davila njihovu mlađu kćer, trogodišnju Celeste.

Nakon višednevne istrage, Watts je priznao da je ubio svoju ženu, a njezino tijelo i tijela djece je ukrcao u kamionet i odvezao ih do naftne platforme na kojoj je radio. Tamo je ostavio tijela. Watts se od srijede nalazi u pritvoru bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu, a uskoro bi se trebao pojaviti i pred sudom.

Optužen je po pet tačaka optužnice za ubistvo prvog stepena, nezakonit prekid trudnoće kad je ubio trudnu ženu, a po dvije tačke optužnice ga se tereti za rješavanje mrtvih tijela.

Vlasti još nisu izdale službeno saopćenje o tome kako su žrtve umrle.

Iako se činilo da ovaj par vodi idiličan život, 2015. su prijavili bankrot, nedugo nakon kupnje njihove velike dvokatnice.

 The Washington Post piše da su imali hipoteku na 400.000 dolara te kredite za više od 50.000 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije