Nesvakidašnja nesreća: Kamion sa 100 majmuna imao udes, životinje pobjegle

2
Radiosarajevo.ba
Nesvakidašnja nesreća: Kamion sa 100 majmuna imao udes, životinje pobjegle
Foto: WNEP / Saobraćajna nesreća u Pensilvaniji, pobjegla četiri majmuna

Čudna saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao kamion koji je prevozio 100 majmuna dogodila se u petak u američkoj državi Pensilvaniji.

Jamie Labar je u petak radila na recepciji hotela Super 8 u okrugu Montour, Pensilvanija, kada je čula da je došlo do sudara na autoputu u blizini.

"Mislila sam da je to samo još jedna saobraćajna nesreća jer tamo uvek ima nesreća", rekla je.

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

Ali, to nije bila samo još jedna obična nesreća. Državna policija Pensilvanije saopćila je da se kamion sa zatvorenom prikolicom napunjenom sa 100 majmuna sudario s kiperom i da su četiri majmuna pobjegla, piše NY Times

U pitanju su majmuni Cynomolgus, koji se često koriste u naučnim istraživanjima i mogu koštati do 10.000 dolara svaki.

Vojnici i državni službenici za divlje životinje učestvuju u potrazi za majmunima koja se intenzivirala u večernjim satima.

Helikopter državne policije je također stavljen u pripravnost, ali nije raspoređen za zračno izviđanje, rekla je vojnikinja Lauren Lesher, glasnogovornica državne policije.

Kako je pala noć, dva majmuna su bila "zaustavljena", što znači da su locirani, ali vlasti i dalje rade na njihovom hvatanju, rekao je vojnik Lesher. Druga dva majmuna su ostala na slobodi, dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije