Tajland / Šokirani vozači gledali obračun bandi majmuna: Ovdje je nemoguće živjeti

27. 07. 2021. u 15:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 404

Dvije 'suparničke bande' divljih majmuna posvađale su se ispred šokiranih vozača na ulicama Tajlanda, a incident je naravno snimljen i objavljen na društvenim mrežama.

Svađa je započela ispred ruševina drevnog budističkog hrama, a onda je jedna grupa otjerana na obližnju cestu, nakon čega je gomila majmuna uzrokovala saobraćajni kolaps, piše Jutarnji list dodajući kako su prestravljeni vozači čekali nekoliko minuta i gledali majmune kako se hrvaju.

"Bio sam u zgradi blizu hrama kad sam čuo vrištanje. Bilo ih je puno i svi su se držali zajedno. Vidjelo se da se svađaju, požurili su na cestu i počeli se boriti", kazao je svjedok Khun Itiphat.

Obračun majmuna na Tajlandu - undefined

Foto: Profimedia: Obračun majmuna na Tajlandu

Vjeruje se kako jedna grupa majmuna boravi oko hrama - popularne turističke atrakcije u gradu Lopburi gdje ih ljudi znaju hraniti, dok druga skupina dolazi iz napuštenog kina.

No zbog pandemije koronavirusa više nema ni toliko turista pa su i majmuni ostali bez svojih redovnih poslastica. Također, zbog lockdowna ih više ne hrane ni mještani, a glad je čini se izazvala svađu.

"Otkako turista nema postali su puno agresivniji, napadaju i ljude zbog hrane kako bi preživjeli. Vrše invaziju na zgrade i tjeraju mještane iz domova. Ovdje je nemoguće živjeti", kazao je veterinar Supakarn Kaewchot.

U gradu Lopburi koji se nalazi oko 150 kilometara sjeverno od Bangkoka obitavaju brojni divlji majmuni, a mještani inače vjeruju kako im donose sreću pa svake godine upravo njima u čast organiziraju festival.

Pogledajte video:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA