! / Korisnici Instagrama odabrali top pet najboljih plaža

26. 07. 2021. u 12:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

Predstavljamo vam top 5 plaža u Evropi, koju su odabrali korisnici Instagrama.

Britanski portal money.co.uk je analizirao preko 26 miliona heštegova na Instagramu povezanih sa plažama širom svijeta. Podaci su prikupljeni u aprilu ove godine kako bi se dobili najnoviji rezultati. Ovo je lista 5 najboljih plaža koje su odabrali korisnici društvenih mreža.

Plaža Tropea, Italija

Tropea je klasično italijansko odmaralište prepuno šarma i nalazi se u Tirenskom moru. Ovu plažu zovu još i “Costa degli Dei”, odnosno Obala bogova, što je čini omiljenom destinacijom kod turista i lokalnog stanovništva. Dok se prepuštate čarima plaže i sunca, okruženi ste dramatičnim liticama koje gledaju na istorijski centar grada sa epskim krajolikom.

Tropea, Italija - undefined

Foto: Unsplash: Tropea, Italija

Plaža Navajo, Grčka

Ovaj zapanjujući deo male obale je poznat i kao plaža brodoloma, a zahvaljujući olupini jednog broda i dobroj promociji, postala je jedna od najpoznatijih plaža na svijetu. Bijeli pijesak, stara olupina i gorde litice koje okružuju plažu čine nezaborava prizor.

Navajo, Grčka - undefined

Foto: Unsplash: Navajo, Grčka

Praia do Kamilo, Portugal

Praia do Camilo je možda i jedna od najpoznatijih plaža u Portugalu. Zlatni pijesak, kristalno čiste i azurne vode prava su prilika za sve turiste koji vole nešto drugačije. Praia do Camilo je raj tokom cele godine, a posebno je iskustvo boraviti na njoj zimskom periodu. More je prilično plitko, izuzetno čisto i voda nije hladna.

Praia do Kamilo, Portugal - undefined

Foto: Unsplash: Praia do Kamilo, Portugal

Kala Saona, Španija

Cala Saona je plaža koja turistima nudi priliku da cijeli dan provedu sunčajući se i kupajući se tačno do 21 sat kad sunce počne da zalazi. Ovdje su najbolji zalasci sunca na svijetu, bar tako kažu, jer sunce i more tada imaju hilljadu nijansi.

Kala Saona, Španija - undefined

Foto: Unsplash: Kala Saona, Španija

Margate Beach, Engleska

Ako biste morali da opišete tradicionalno britansko ljetovalište, plaža Margate je upravo to. Ova je plaža gotovo bezvremenska, na njoj utočište pronalaze sve generacije, a posebno su atraktivni štandovi sa plodovima mora, brojni restorani i barovi smješteni na samoj obali.

Margate Beach, Engleska - undefined

Foto: Moreton Bay: Margate Beach, Engleska


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)