Nestalo tijelo Alekseja Navaljnog?

1
Radiosarajevo.ba
Nestalo tijelo Alekseja Navaljnog?
Foto: EPA-EFA / Aleksej Navali

Glasnogovornica Alekseja Navaljnog, Kira Jarmiš, potvrdila je u subotu, 17. februara, da je poznati ruski oporbeni lider preminuo u dobi od 47 godina.

Navaljni je služio kaznu u kaznenoj koloniji IK-3 u Karpu, udaljenom oko 1900 kilometara sjeveroistočno od Moskve i 60 kilometara sjeverno od Arktičkog kruga.

Jarmiš je objavila na platformi X da je Navaljni preminuo 16. februara u 14:17 sati po lokalnom vremenu, pozivajući se na službenu obavijest koja je upućena njegovoj majci Ljudmili.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

"Zahtijevamo da se tijelo Alekseja Navaljnog odmah preda njegovoj obitelji", naglasila je Jarmiš.

Međutim, zbunjujuće informacije o mjestu gdje se nalazi Navaljnovo tijelo stvaraju nesigurnost. Istražitelji su, prema riječima glasnogovornice, odnijeli njegovo tijelo u Salehard, grad blizu zatvorskog kompleksa. No, tim Alekseja Navaljnog tvrdi da se tijelo ne nalazi u mrtvačnici gdje su dužnosnici izvijestili da se smješta, piše BBC.

Kira Jarmiš je izvijestila da su majka i odvjetnik Navaljnog stigli u mrtvačnicu u Salehardu, ali su naišli na zatvorena vrata.

"Odvjetnik je nazvao telefonski broj koji je bio na vratima. Rečeno mu je da je sedmi koji zove danas. Aleksejevo tijelo nije u mrtvačnici", istaknula je Jarmiš, prenoseći informacije sa X-a.

Ljudmila Navaljna, majka preminulog oporbenika, otputovala je u subotu, 17. februara, u zatvor gdje je Navaljni služio kaznu, u pratnji njegovog odvjetnika, prema izvještajima novina Novaja Gazeta. Oporba je u šoku zbog iznenadne smrti Navaljnog, dok se javnost pita o okolnostima njegove tragične sudbine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije