Neobičan detalj iz života bračnog para Zelenski: "Draga, zaboravio sam..."

9
Radiosarajevo.ba
Neobičan detalj iz života bračnog para Zelenski: "Draga, zaboravio sam..."
Foto: Profimedia / Bračni par Zelenski

Dok je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zbog svog prkosnog odgovora na rusku invaziju postao prava globalna zvijezda, njegova je prva dama ograničila svoje javne istupe na objave na društvenim mrežama koje podižu moral.

Ali, to se promijenilo u utorak navečer, kada je Olena Zelenska na službenoj web stranici svog supruga objavila pismo od gotovo 1.000 riječi upućeno 'svjetskim medijima'.

Njeno 'Svjedočanstvo iz Ukrajine', objavljeno na Međunarodni dan žena, opisuje 'užasnu stvarnost' života u njezinoj zemlji kako se invazija Rusije pojačava.

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

"Naše žene i djeca sada žive u skloništima i podrumima", napisala je, navodeći imena troje ukrajinske djece koja su ubijena u ruskim napadima. Deseci novorođene djece "nikada u životu nisu upoznali mir".

Prva dama je također ponovila suprugove pozive da se uvede zona zabrane letova iznad Ukrajine, zahtjev koji su zapadni čelnici do sada odbijali zbog straha da bi sukob mogao eskalirati u globalni rat. 

44-godišnja prva dama 'provela je desetljeća podalje od svjetla reflektora', za razliku od njenog supruga, bivšeg glumca i komičara, piše Daily Mail, prenosi Jutarnji list.

Par je išao u istu školu u Krivoji Rihu u središnjoj Ukrajini, ali se nisu upoznali sve dok oboje nisu počeli studirati na Nacionalnom sveučilištu u tom gradu. Ona se školovala za arhitekticu, dok je Zelenski bio student prava - premda nijedno od njih dvoje na kraju nije završilo u karijerama vezanima uz njihove diplome.

Vjenčali su se 2003., kada je budući ukrajinski čelnik također osnovao televizijsku produkcijsku kuću Kvartal 95 Studio. Ona je tamo radila kao scenaristica na programima, uključujući i seriju 'Sluga naroda', satiričnu humorističku seriju o školskom učitelju koji postaje predsjednik i u kojoj glavnu ulogu ima njen suprug.

Poznato je da je bila protiv stvarne odluke svog supruga da se kandidira za predsjednika, rekavši jednoj lokalnoj televizijskoj stanici 'da se 'agresivno protivi' tom 'projektu''.

"Ovo je vrlo težak korak, to čak nije ni projekt, to je drugi smjer u životu", dodala je Olena.

Iako je sumnjala da bi se to moglo dogoditi, Zelenska je 1. januara 2019. putem društvenih mreža zapravo saznala da joj se suprug kandidirao za ukrajinskog predsjednika. Mjesecima nakon što je pobijedio na izborima, ona je za Vogue rekla da je pitala muža zašto joj nije rekao za kandidaturu, na što je ovaj odgovorio:

"Zaboravio sam".

"Moj muž doista zna iznenaditi", kazala je Olena i dodala da su "dugo razgovarali o toj temi, a ja sam rekla da ću ga uvijek podržavati".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije