Nemiri u Švedskoj: Masovni protesti zbog uvođenja restriktivnih mjera

6
Radiosarajevo.ba
Nemiri u Švedskoj: Masovni protesti zbog uvođenja restriktivnih mjera
EPA / Protesti u Stockholmu

Švedska policija je rastjerala stotine protivnika restriktivnih mjera uvedenih da bi se suzbilo širenje koronavirusa, a protesti u glavnom gradu Stockholmu organizirani su uprkos zabrani velikih okupljanja.

Policija je blokirala most u središtu grada i na svojoj internetskoj stranici objavila da pregovara s organizatorima okupljanja nastojeći privoljeti demonstrante da se raziđu, piše Hina.

Na tv snimkama se vidi kako policija rastjeruje i 'odguruje' neke prosvjednike, a po policijskom izvještaju jedan njihov pripadnik lakše je ozlijeđen i prevezen u bolnicu.

"Policija je donijela odluku da se nedopušteno okupljanje koje je u toku prekine", objavljeno je u subotu na internetskim stranicama stockholmske policije.

Po tv snimkama okupilo se nekoliko stotina stanovnika glavnoga grada, a po pisanju švedskoga dnevnog lista Dagens Nyheter, demonstranti su doputovali iz raznih dijelova Švedske, zemlje u kojoj je na snazi zabrana javnog okupljanja više od osam ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije