"Nemamo brašna za sutra": Dugi redovi ispred pekara u Gazi

6
Anadolija
"Nemamo brašna za sutra": Dugi redovi ispred pekara u Gazi
Foto: AA/PrtScr / Potresni prizori i danas stižu iz Gaze

Problem nestanka struje i vode sve je veći u Gazi, gdje se danonoćno nastavljaju izraelski napadi. Palestinci su formirali duge redove ispred pekara da kupe hljeb.

"Imamo poteškoća u snabdijevanju brašnom, imamo dovoljno brašna za danas, ali nemamo brašna da napravimo hljeb za sutra", rekao je pekar Enes Beshir.

Prije nekoliko dana potpuno je prekinuta opskrba električnom energijom regije s više od dva miliona stanovnika, nakon što je jedina elektrana u Gazi prestala raditi zbog nedostatka goriva.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Prošlog vikenda, u dramatičnoj eskalaciji bliskoistočnih tenzija, izraelske snage pokrenule su kontinuirani vojni napad na Pojas Gaze, kao odgovor na vojnu ofanzivu grupe Hamas na izraelskim teritorijama.

Hamas je rekao da je operacija odmazda za napad na džamiju Al-Aksa u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalem) i nasilja izraelskih doseljenika nad Palestincima. Izraelska vojska je tada pokrenula operaciju protiv Hamasovih ciljeva unutar Pojasa Gaze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije