Nekoliko raketa ispaljeno na aerodrom u Kabulu

0
Hina
Nekoliko raketa ispaljeno na aerodrom u Kabulu
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija/Aerodrom u Kabulu

Nekoliko raketa ispaljeno je u ponedjeljak ujutro na međunarodni aerodrom u Kabulu, no presreo ih je proturaketni sistem, potvrdio je Reutersu američki oficir.

Oficir, koji je želio ostati anoniman, rekao je da je ispaljeno pet raketa, premda nije bilo jasno je li ih sve srušio odbrambeni sistem. Kako je rekao, prema prvim izvještajima, u napadu nema američkih žrtava.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Američki predsjednik Joe Biden odao je u nedjelju u avio bazi Dover počast vojnicima ubijenim u samoubilačkom napadu u četvrtak u Kabulu tokom evakuacije civila iz Afganistana.

Pripadnik Islamske države u samoubilačkom napadu ubio je desetine Afganistanaca i 13 američkih vojnika koji su osiguravali aerodrom tokom zračnog mosta kojim je u posljednje dvije sedmice evakuirano oko 114.000 ljudi.

Američke snage pogodile su u nedjelju u Kabulu bombaša samoubicu koji je automobilom pokušao napasti aerodrom, dok američka vojska privodi kraju povlačenje nakon 20 godina u Afganistanu.

Američki predsjednik je stigao sa suprugom Jill u bazu Dover u Delawareu, na ceremoniju najtežu za američke predsjednike, podsjetnik na posljedice njihovih odluka i težinu posla, ocjenjuje CNN.

Ta vojna baza na istočnoj obali Sjedinjenih Država je desetljećima sinonim za povratak poginulih američkih vojnika u lijesovima prekrivenim američkom zastavom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije