Nakon smrti kraljice Elizabete: Otkazane utakmice, festivali, utrke, oglasila se britanska vlada

0
Radiosarajevo.ba
Nakon smrti kraljice Elizabete: Otkazane utakmice, festivali, utrke, oglasila se britanska vlada
Foto: EPA / Otkazan niz događaja

Nakon što je u Velikoj Britaniji zbog smrti kraljice otkazan niz utakmica, utrka, festivala i drugih događaja, oglasila se britanska vlada i poručila da nema potrebe za otkazivanjem događaja tijekom dana žalosti.

U uputama koje je objavila britanska vlada navodi se da nema potrebe da kompanije zatvaraju svoja vrata, odnosno za otkazivanjem sportskih natjecanja. Vlada poručuje da neki vlasnici kompanija ili organizatori događaja mogu razmotriti otkazivanje ili odgodu događaja, naročito na dan sprovoda kraljice Elizabete, ovisno o prirodi i tonu događanja, ali ne postoji nikakva obaveza.

To ovisi o odluci organizatora sportskih, kulturnih i zabavnih događanja, stoji u uputama.

Kralj Charles Treći donio prvu odluku kao kralj i već iznenadio

Kralj Charles Treći donio prvu odluku kao kralj i već iznenadio

Odluče li se organizatori na održavanje događanja na dan sprovoda Elizabete II., vlada sugerira da prilagode početak događanja tako da ne bude u koliziji sa sprovodom i povezanim procesijama.

"Organizatori mogu u znak poštovanja i u skladu s danima žalosti održati minutu šutnje ili pustiti britansku himnu s razglasa na početku događaja ili sportskih natjecanja. Natjecatelji mogu nositi crne poveze oko ruku", navodi se u uputama britanske vlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije