Nakon "objave rata": Sjeverna Koreja spremna za apokaliptičnu borbu sa SAD-om

Radiosarajevo.ba
Nakon "objave rata": Sjeverna Koreja spremna za apokaliptičnu borbu sa SAD-om
Sjeverna Koreja spremna je za apokaliptičnu borbu sa SAD-om, nakon što je Donald Trump objavio kako je "potpuno spreman" za razarajući napad.

The Sun izvještava kako saopćenje Generalnog saveza sindikata Koreje, jedinog pravnog sindikalnog saveza u kraljevstvu Kim Jong-una, ide u prilog diktatoru.

"Stanovnici Sjeverne Koreje puni su entuzijazma za opskrbljivanje strateškog oružja za konačni obračun s SAD-om", navodi se u saopćenju.

kim_jong_un_bild.jpg - undefined

Foto: Bild

Prema Daily Staru, saopćenje je potaknulo ljude Sjeverne Koreje da riješe račune s američkim imperijalistima. Savez je, kako se izvještava, dodao: "Mi, radnička klasa, idemo u apokaliptičnu borbu protiv SAD-a".

Šokantno saopćenje stiglo je nakon što je predsjednik Trump upozorio kako bi bilo koji američki vojni napad bio razarajući za Pyongyang.

Govoreći o mogućnosti vojnog napada, predsjednik Trump je na konferenciji za novinare u Bijeloj kući izjavio: "Mi smo potpuno spremni za drugu opciju. Ali ako uzmemo u obzir tu opciju bit će poražavajuća i razorna za Sjevernu Koreju. To se zove vojna opcija. Ako ju moramo upotrijebiti, učinit ćemo to."

Donald_Trump_EPA.jpg - undefined

EPA

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje izjavio je kako su Sjedinjene Države "objavile rat" Sjevernoj Koreji. Rekao je i kako je njegova država zadržala pravo napada na američke bombardere - čak i izvan sjevernokorejskog zračnog prostora, piše News.com.au.

Lee Cheol-noo, šef Odbora za obavještajnu službu Narodne skupštine, rekao je: "Sjeverna Koreja preselila je ratne avione i ojačala odbranu duž istočne obale".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije