Najveći porast zaraženih u Izraelu od aprila

2
Radiosarajevo.ba
Najveći porast zaraženih u Izraelu od aprila
Foto: Arhiv/EPA-EFE / Izrael bilježi nove slučajeve

Mladi u Izraelu trebali bi se vakcinisati, poručio je to premijer Naftali Bennett, dok se ova zemlja suočava s najvećim porastom broja zaraženih od aprila, uprkos velikom procentu vakcinisanih.

Zabilježena su 283 nova slučaja u posljednja 24 sata, što je značajan porast za zemlju koja je jedna od najuspješnijih u imunizaciji stanovništva.

Ipak, nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj, dok je stabilan broj ozbiljno bolesnih – 21. Izrael je u “utrci s vremenom”, kazao je Bennett u centru za vakcinisanje u Holonu uz obećanje da će vakcinisati još više ljudi.

Vakcine umjesto zaključavanja

Međutim, iako je jučer upotrijebljeno 18 hiljada doza vakcine, ističe se kako vrijeme curi jer zalihe vakcina istječu krajem jula. Bennett je kazao da njegov moto ostaje “vakcine umjesto lockdowna, maske umjesto restrikcija”.

Izraelski štab odlučio je u nedjelju da trenutno nisu potrebne nove epidemiološke mjere. Većina novih slučajeva povezana je s indijskom varijantom koronavirusa.

Brzo širenje delta soja kao i mlađe osobe koje nisu vakcinisane novi su problem za Izrael.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije