Najmanje 12 mrtvih: Demonstranti pokušavaju zauzeti vojne baze, podržao ih Trump

Radiosarajevo.ba
Najmanje 12 mrtvih: Demonstranti pokušavaju zauzeti vojne baze, podržao ih Trump
Iranska državna televizija je objavila da je najmanje 12 ljudi ubijeno u protestima koji traju u toj zemlji, kao i da su naoružani demonstranti pokušali da zauzmu policijske stanice i vojne baze.

"Određeni broj naoružanih demonstranata pokušao je preuzimanje policijskih stanica i vojnih baza, ali se suočio s ozbiljnim otporom sigurnosnih snaga", navodi se u prilogu iranske državne televizije.

Američki predsjednik Donald Trump nastavio je sinoć da pruža podršku demonstrantima u Iranu, a u najnovijoj objavi na twitteru napisao je da iranska vlada pokušava da blokira demonstracije prekidom komunikacija.

"Iran, zemlja broj 1. u pružanju podrške terorizmu, u kojoj je prisutno brojno kršenje ljudskih prava i to na dnevnoj bazi, sada je ugasila internet tako da miroljubivi demonstranti ne mogu da komuniciraju. Nije dobro", napisao je Trump na twitteru.

Iranski predsednik Hassan Rouhani prethodno je juče poručio da Iranci imaju pravo da protestuju i kritikuju vladu, ali i upozorio da njihove akcije ne smiju dovesti do nasilja ili nanošenja štete javnoj imovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije