Načelnik u Francuskoj izdao naredbu o zabrani padanja snijega

0
Radiosarajevo.ba
Načelnik u Francuskoj izdao naredbu o zabrani padanja snijega
Foto: Pexels / Ilustracija

Snježna oluja pogodila je jugoistočne regije Francuske i izazvala potpuni kolaps u mjestu Cerdon, a načelnik te općine Marc Chavet je posegnuo za neobičnim potezom, izdavši saopćenje kojim je zabranio padanje snijega na teritoriji te lokalne zajednice, javlja Anadolu Agency (AA).

Blizu hiljadu mještana Cerdona ostalo je bez struje i ne mogu se kretati zbog blokade puteva, a načelnik Chavent je saopćio da njegova administracija nema dovoljno novca za kupovinu grtalica i popravke elektrodistributivne mreže.

On je izdao nesvakidašnje saopćenje kojim se zabranjuje padanje snijega u Cerdonu.

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

"Dio mještana se žali da je snijeg hladan, mokar i klizav. Vlada je ostavila općine bez finansijskih izvora. Teško da možemo kupiti novu grtalicu od 150.000 eura, a da se ne odreknemo drugih važnih projekata za općinu. Svaka snježna padavina nas ostavi bez struje i blokira nam ceste. Uzimajući sve to u obzir, donio sam odluku o zabrani padanja snijega", naveo je načelnik u saopćenju.

On je pojasnio da je to simbolično saopćenje kojim je želio privući pažnju javnosti, ali i prvenstveno pažnju viših instanci vlasti od kojih očekuje pomoć.

U Francuskoj je u augustu čelnik još jedne lokalne zajednice nesvakidašnjim potezom privukao pažnju šire javnosti, ali i samog vrha države.

Načelnik općine Onet-le-Chateu je poslao 12.500 pisama predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu i tražio pomoć za tu lokalnu zajednicu u kojoj živi 12.500 stanovnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije