Na skupu se sukobile pristalice i protivnici Trumpa

Fena
Na skupu se sukobile pristalice i protivnici Trumpa
Sinoć su izbili incidenti između pristalica i protivnika Donalda Trumpa koji je trebalo da održi govor u San Joseu, u Kaliforniji.

Nekoliko stotina demonstranata protiv Trumpa koji su mahali  meksičkim zastavama, okupilo se ispred San Jose Convention Centra, gdje je pobjednik republikanaca trebalo da govori.

Kape s likom milijardera iz New Yorka su zapaljene, kao i američka zastava. Pristalice i protivnici su se sukobili. U sali, Trump je ponovio svoju spremnost, ako bude izabran, da će podići zid duž meksičke granice i poslati račun meksičkoj državi.

Demonstracije protiv Trumpa se redovno organiziraju na margini izbornih skupova kandidata koji je polarizirao javno mišljenje svojim istupima, posebno pitanjem imigracije. U martu, u Čikagu, on je morao napustiti izborni skup zbog sukoba.

U demokratskom taboru, John Podesta, predsjednik tima za kampanju Hillary Clinton, osudio je sukobe  koji, napisao je on na Twitteru, nemaju mjesta na ovim izborima, prenosi  Le Figaro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije