Na dnu oceana pronađeno tijelo djevojčice (6) koju je oteo otac

0
Radiosarajevo.ba
Na dnu oceana pronađeno tijelo djevojčice (6) koju je oteo otac
Foto: Facebook / Djevojčice koje je oteo

Tijelo šestogodišnje djevojčice koju je s mlađom sestrom oteo njihov otac otkriveno je u vodama oko otoka Tenerife nakon više sedmica potrage, što je u petak izazvalo buru emocija kod Španjolaca.

Olivia (6) i njena sestra Anna (1), proglašene su nestalima krajem aprila na Kanarskim otocima, zajedno s ocem od kojeg je majka bila rastavljena, saopćio je AFP-u glasnogovornik civilne zaštite.

Dan nakon nestanka, pronađeni su očev čamac i sjedalica za automobil koju je koristila Anna, te je počela policijska potraga.

U četvrtak je tijelo šestogodišnje Olivije pronađeno na dnu oceana, potvrdio je glasnogovornik, a vlasti nastavljaju tražiti Annu i njezina oca.

Olivijino tijelo pronađeno je na dubini od 1000 metara u vreći za koju je bilo pričvršćeno sidro očevog čamca.

"Ne mogu ni zamisliti bol majke male Anne i Olivije, koje su nestale na Tenerifama, suočene s užasnom viješću koju smo upravo čuli", objavio je premijer Pedro Sanchez na Twitteru u četvrtak navečer.

U Španiji, 39 maloljetnika ubili su njihovi očevi ili partneri i bivši partneri njihovih majki od 2013, pokazuju vladini podaci.

Više ženskih udruženja pozvalo je na prosvjede u petak navečer u više španskih gradova kako bi osudili taj zločin kao i povećani broj ubistava žena od početka godine u zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije