Muškarac iz BiH dobio osam godina zatvora zbog podrške Islamskoj državi

Radiosarajevo.ba
Muškarac iz BiH dobio osam godina zatvora zbog podrške Islamskoj državi
Screenshot / Ramiz Zijad Hodžić

Američki federalni sud osudio je Ramiza Zijada Hodžića (45), zvanog Siki, iz St. Louisa, na 96 mjeseci zatvora zbog urote za pružanje materijalne podrške Islamskoj državi.

Prema sudskim dokumentima, Hodžić, koji vodi porijeklo iz BiH, je kovao zavjeru s drugima s ciljem pružanja podrške Abdulahu Rami Pazari i drugima, prenose američki mediji.

Hodžić je Pazari namjeravao pružiti podršku i resurse teroristima, znajući da će on i drugi učesnici koristiti tu podršku i resurse u svrhu borbe protiv sirijskih vladinih snaga i drugih.

Hodžić je finansijski podržavao Pazaru i druge, koji su taj novac koristili za kupovinu zaliha poput američkih vojnih uniformi, čizmi, oružja, taktičke opreme, odjeće, pribora za oružje, municije i drugih stvari korisnih borcima u Siriji.

Saoptužena Sedina Unkić Hodžić čeka na izricanje kazne, Nihad Rosić čeka suđenje, Jasminka Ramić, Mediha Medi Salkičević i Armin Harčević, osuđeni su na 36, 78, odnosno 60 mjeseci zatvora, prenose Nezavisne

Abdulah Ramo Pazara je poginuo boreći se u Siriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije