Muškarac preminuo nakon napada dva psa, prolaznici ga pokušali spasiti

1
Radiosarajevo.ba
Muškarac preminuo nakon napada dva psa, prolaznici ga pokušali spasiti
Foto: Pexels / Ilustracija

Čovjek je preminuo nakon što su ga rastrgala dva psa za koje se vjeruje da su XL Bully - prije nego što je jednog od tih divljih ljubimaca ugušio do smrti.

Hrabri prolaznici pokušali su otjerati pse sa čovjeka nakon što su ga napali u četvrtak, 14. septembra oko 15 sati u Stonallu, Staffordshireu.

Nažalost, čovjek je tragično preminuo od povreda nakon što su ga rastrgli psi - koje je policija danas identifikovala kao XL Bully rase.

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

U herojskim prizorima, članovi javnosti su savladali jednog od pasa nakon napada - dok je drugog psa na kraju zatvorio u stan vlasnika.

Policija je danas, 15. septembra, saopštila da je jedan od pasa preminuo nakon što je bio obuzdan, a drugi je preminuo nakon što mu je veterinar dao inekciju.

Strašni detalji napada psa na dječaka: 'Kad sam mu maknuo krpu, noge su mi se odsjekle...'

Strašni detalji napada psa na dječaka: 'Kad sam mu maknuo krpu, noge su mi se odsjekle...'

Kako se horor odvijao jučer popodne, škola St. Peter's Primary Academy se zatvorila, s djecom koja nisu smjela napuštati školu "iz sigurnosnih razloga".

Muškarac u tridesetima je uhapšen pod sumnjom za ubistvo iz nehata, nakon što je prvobitno bio uhapšen pod sumnjom za opasnost koju predstavljaju psi koji su izmakli kontroli.

Ovo dolazi nakon što je Rishi Sunak danas potvrdio da će psi rase XL Bully biti zabranjeni do kraja godine kako bi se zaustavili nasilni napadi.

Sunak je rekao: "Jasno je da ovo nije problem samo nekoliko loše obučenih pasa, već je to obrazac ponašanja i to ne može tako nastaviti."

Planinski lav teroriše porodice u Kaliforniji: Pogledajte kako ga je hrabri pas otjerao

Planinski lav teroriše porodice u Kaliforniji: Pogledajte kako ga je hrabri pas otjerao

Također su se pojavile fotografije jučeršnjeg strašnog napada koji se dogodio blizu lokalne škole.

Govornica West Midlands Ambulance Service izjavila je: "Po dolasku smo pronašli muškarca koji je zadobio višestruke ozbiljne povrede koje su ugrozile njegov život i bio je u kritičnom stanju.

Osoblje hitne pomoći pružilo je traumatološku njegu na licu mjesta.

Tretman se nastavio tokom prijevoza do bolnice Queen Elizabeth, gdje je prevezen kopnenim vozilom radi dalje obrade.

Nažalost, po dolasku u bolnicu, uprkos naporima, postalo je jasno da više ništa nije moglo biti učinjeno da se spasi, i potvrđeno je da je preminuo."

Načelnica Tracy Meir izjavila je: "Želim izraziti saučešće voljenima čovjeka koji je tragično izgubio život u ovom strašnom napadu pasa. Nastavljamo ih podržavati u ovom izuzetno teškom trenutku.

Detektivi i dalje istražuju slučaj, uzimali su izjave, pregledali video nadzor i obavljali kućne provjere u lokalnom području, ali žele razgovarati s bilo kim ko ima informacije."

Portparol policije Staffordshire je izjavio: "Istraga je u toku nakon što je muškarac zadobio ozbiljne povrede nakon što su ga ugrizla dva psa u Stonnallu.

Primili smo poziv nešto prije 15.15 sati popodne na Main Street-u, gdje je prijavljeno da je muškarac napadnut od strane dva psa ispred neke kuće. Muškarac je prevezen u bolnicu.

Nekoliko osoba je pokušalo odvojiti pse od muškarca i zadržati jednog psa izvan objekta. Drugi pas je zadržan u stanu vlasnika.

Radi sigurnosti, spriječili smo da nekoliko učenika napusti lokalnu osnovnu školu, St. Peter's Primary Academy. Kasnije su djeca puštena da idu kući.", piše The Sun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije