Strašni detalji napada psa na dječaka: 'Kad sam mu maknuo krpu, noge su mi se odsjekle...'

0
Radiosarajevo.ba
Strašni detalji napada psa na dječaka: 'Kad sam mu maknuo krpu, noge su mi se odsjekle...'
AA / Ilustracija

Pas je u utorak u zagrebačkom Brestju napao petogodišnjaka te ga ugrizao za lice. Jutarnji je ranije objavio ispovijest vlasnika psa, a reporterka RTL televizije razgovarala je i s roditeljima ozlijeđenog dječaka.

"Mali je ušao u dvorište susjeda, igrali su se cijelo vrijeme. Ja sam se odvojila na sekundu od njega. Dozivala sam ga dođe doma, ali mali nije htio doći. Čovjek (susjed op.a) mi ga je doveo u krilo, kad sam pogledala dijete, šokirala sam se", kaže majka djeteta.

Dodaje i da su susjedi zvali Hitnu pomoć.

Kakav cirkus je morao gledati Edin Džeko: Navijači Fenerbahce uletili na teren i napali goste

Kakav cirkus je morao gledati Edin Džeko: Navijači Fenerbahce uletili na teren i napali goste

"Susjedi su uskočili i davali pomoć djetetu. Cijela usna, sve je bilo otvoreno… Ne znam što bih rekla…", ispričala je majka i rukom pokazivala po svom licu kako je izgledala ozljeda dječaka.

Kaže da je dijete i inače išlo kod susjeda u dvorište i da se igralo sa psom. Mališanov otac je potvrdio da je dječak jako volio psa.

"Nazvao me srednji sin u suzama i rekao samo ‘tata dođi brzo kući, brata je ugrizao pas, nema pola lica‘. U tom trenu sam odmah sjeo u auto, doletio i vidio da mali sjedi…. Držali su mu krpu (na licu op.a)., Mislio sam da nije ništa strašno dok nisam maknuo krpu, a onda su mi se noge odsjekle".

Strašni detalji napada psa na djevojčicu: Otac joj spašavao život

Strašni detalji napada psa na djevojčicu: Otac joj spašavao život

Kaže da ne zna ko je prvi pomogao dječaku, ali da misli da je to bio vlasnik psa. Majka je to potvrdila za RTL.

"Vlasnik psa je bio s njim i prvi susjed odmah je došao. Ja sam dozivala poznanika koji živi pored naše kuće da dođe pomoći kako bih odvezla malog na Hitnu. Dolazili su susjedi sa svih strana, cijela ulica se digla…", prepričala je majka kroz suze.

Potvrdila je da liječnici kažu da će s dječakom biti sve u redu.

Na kraju, otac napadnutog dječaka ima poruku za druge roditelje:

"Koliko god da se vaše dijete voli igrati sa psom i koliko god da ga voli, bio to vlastiti pas ili od susjeda, molimo vas da se ne odvajate od djece, da dobro gledate jer sekunda i evo što se desi. Pazite na djecu!".

Koraljka Hat, maksilofacijalna kirurginja u KB Dubrava, potvrdila je za RTL da je operacija dobro prošla.

"Radilo se o ozljedi gornje usne i desne strane obraza, čisto ozljeda mekog tkiva. To smo rekonstruirali najbolje što smo mogli. Postoji mali defekt tkiva, nije savršeno ali bit će u redu. Operacija je trajala sat vremena, nešto više od očekivanog. Tek kad smo uspavali dijete mogli smo adekvatno pogledati dijete, malo više nego smo ga gledali dok je bio budan", rekla je kirurginja.

Na pitanje hoće li ožiljci biti vidljivi kasnije, odgovara:

"Ožiljci će sigurno biti vidljivi. Dječak će odmah moći govoriti, malo će ga boljeti, a najviše problema imat će s prehranom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije