Planinski lav teroriše porodice u Kaliforniji: Pogledajte kako ga je hrabri pas otjerao

1
Radiosarajevo.ba
Planinski lav teroriše porodice u Kaliforniji: Pogledajte kako ga je hrabri pas otjerao
Foto: Screenshot / Hrabri pas tjera planinskog lava iz dvorišta

Video je zabilježio trenutak kada je pas jedne porodice otjerao planinskog lava iz dvorišta kuće u Kaliforniji.

Incident se dogodio prošlog petka u mjestu Morada, a Šerifov ured San Joaquin County izvijestio je da su napori da se uhvati životinja bili neuspješni.

"Dok sam imala biblijsku studiju u našoj sobi za rekreaciju, prijateljica je pogledala van i rekla: 'Tvoji psi se igraju', a ja sam rekla: 'Imam samo jednog psa'", rekla je vlasnica kuće.

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Vlasnica je zatim rekla da je izašla van i rekla: "Jednim skokom se lav uspio popeti na drvo."

Šerifov ured okruga San Joaquin je idući dan saopštio: "Naši zaposlenici i službe za životinje radili su duboko u jutarnjim satima pokušavajući sigurno uhvatiti planinskog lava koji je viđen u dvorištu stambene kuće na ulici La Loma blizu Los Cerritosa."

"Nažalost, napori su bili neuspješni", dodali su.

"Kao mjera opreza, stanovnike područja savjetuje se da unesu životinje unutra i sami ostanu unutra", također su rekli lokalnom stanovništvu.

U drugom incidentu u vezi s planinskim lavom i psom u Kaliforniji, žena iz okruga Sonoma podijelila je videozapis krajem prošle godine koji pokazuje planinskog lava kako stoji iznad njenog psa u dvorištu nakon što je rekla da je predator upao u njen dom i povukao njenog štenca vani.

Rebecca Kracker iz Bennett Valleyja rekla je u decembru da je otišla provjeriti svog granlandskog ovčara Shermana nakon što ga je čula kako laje i reži.

Kracker je rekla da je pronašla planinskog lava unutar kuće s Shermanovim vratom u ustima.

Video koji je podijelila prikazuje planinskog lava kako stoji iznad Shermana u dvorištu nakon što je velika mačka povukla psa vani.

"Zube je pokazivala i šištala je, a on je bio onesviješten od šoka", rekla je Kracker za medij. "Mislio sam da je tada mrtav."

Sherman je preživio napad, a Kracker je rekla u objavi na Facebooku da je njen susjed došao i otjerao planinskog lava nakon što je ispalio metak prema njemu, promašivši životinju.

Međutim, predator se vratio sljedećeg dana, prema riječima Kracker, ovaj put da bi napao dvoje njenih koza, piše Fox News

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije