Monstrum iz Praga ostavio oproštajno pismo nakon masakra: U njemu priznao jednu stvar

1
Radiosarajevo.ba
Monstrum iz Praga ostavio oproštajno pismo nakon masakra: U njemu priznao jednu stvar
Foto: Kolaž / David Kozak

David Kozak (24) na češkom univerzitetu usmrtio je 14 osoba i ranio 25, a onda je potvrđeno da je prije masakra počinio još jedan grozan zločin.

Student Filozofskog fakulteta u Pragu, koji je 21. decembra puškom usmrtio 14 studenata i profesora, potom sebe, a ranio 25, priznao je u oproštajnom pismu da je oduzeo život mladom ocu i njegovoj dvomjesečnoj bebi sedmicu ranije, kada su šetali šumom na periferiji Praga.

Tokom uviđaja policajci su, osim oproštajnog pisma, otkrili i oružje kojim se muškarac služio.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

"U selu Hostoun tokom uviđaja pronađeno je oproštajno pismo u kojem ubica priznaje ubistvo u šumi u naselju Klanovice. Još ne možemo reći što tačno piše u pismu, jer je istraga u toku, provjeravamo niz događaja i ispitujemo osobe", rekao je portparol policije Jan Danyek za Novinky.cz.

Šef češke policije Martin Vondrašek već u ranim večernjim satima u četvrtak, 21. decembra, odnosno nekoliko sati nakon masakra na Filozofskom fakultetu u Pragu na Trgu Palace, gdje je 24-godišnji David Kozak usmrtio ukupno 14 osoba i ranio ih 25, izjavio je "vrlo vjerovatno" da je muškarac odgovoran i za dvostruko ubistvo 32-godišnjeg muškarca i njegove dvomjesečne kćerke u šumi 15. decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije