Poznat identitet napadača u Pragu: Masakr na fakultetu nije bio jedini zločin...

5
Radiosarajevo.ba
Poznat identitet napadača u Pragu: Masakr na fakultetu nije bio jedini zločin...
Foto: Kolaž / David Kozak

Češka policija je objavila da je napadač na univerzitet u Pragu 24-godišnji student David Kozak.

Masovni ubojica iz Praga, kako javlja češki portal Novinky, je 24-godišnji David Kozak. Za njim je, kako javlja portal, u četvrtak poslijepodne policija raspisala potragu jer su ga povezali sa slučajem nasilne smrti u Kladnom. Navodno je u porodičnoj kući ubio oca.

Naknadno je, kako se navodi, postalo jasno da je traženi muškarac onaj koji je poslijepodne na Filozofskom fakultetu u Pragu ubio 15 osoba i ranio još nekoliko desetaka njih te je i sam smrtno stradao.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Prema informacijama koje je policija objavila u vezi s potragom, Kozak je bio naoružan. Motiv pucnjave još nije poznat.

Policijski službenici u središnjoj Češkoj objavili su da traje potraga za mladićem koji se navodno povezuje s nasilnom smrću muškarca u toj regiji. Ne isključuju povezanost s pucnjavom u Pragu, javlja portal Blesk.

U oblasti Kladensko/Kladno, intervenisalo je više policijskih jedinica, od kojih su neke opremljene dugim cijevima, odnosno strojnicama. Prema informacijama portala Novinky, sve ukazuje na to da je događaj povezan s masakrom na Filozofskom fakultetu u Pragu.

Policajci se, kako javlja portal, mogu vidjeti u jednoj od porodičnih kuća u selu Hostouň u Kladnom. Među interventnim policajcima su i pirotehničari i drugi stručnjaci. Policija još nije službeno objavila detalje događaja, piše Jutarnji list.

Na društvenoj mreži X.com pojavio se snimak kada policija evakuiše studente iz zgrade.

Opširnije informacije možete pročitati na linku OVDJE.

Informacije koje su stigle iz ambasade BiH u Češkoj možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije