Češka policija objavila vanredne vijesti: U kući masovnog ubice pronađen ključni dokaz

5
Radiosarajevo.ba
Češka policija objavila vanredne vijesti: U kući masovnog ubice pronađen ključni dokaz
Foto: X.com / David Kozak počinio je jezive zločine

U kući u Hostunu u kojoj je živio David Kozak (24), koji je ubio svog oca i zatim otišao u Prag gdje je na Fakultetu umjetnosti Karlovog univerziteta usmrtio još 14 osoba, pronađeno je oružje koje je korišteno u ubistvu dvomjesečne bebe i njenog oca.

Policija Češke objavila je ove vanredne informacije u petak popodne, javlja Blesk.cz.

"Vanredne vijesti: balističko vještačenje je pokazalo da se oružje koje je korišćeno u Klanovičkom lesu poklapa sa oružjem koje je pronađeno u kući u kojoj je živio strijelac sa univerziteta", saopštila je policija.

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

To bi značilo da je Kozak, koji je u četvrtak pogubio 14 ljudi, a potom i sebe, odgovoran za gnusno dvostruko ubistvo u Klanovicama. Taj monstruozni zločin se dogodio prošlog petka oko 15 sati. Ubijeni su otac (32) i njegova dvomesječna kćerka. Napadač je hladnokrvno upucao 32-godišnjeg Martina i njegovu kćerku koja je bila u dječjim kolicima dok su bili u šetnji. 

Već u četvrtak, u noćnim satima nakon krvoprolića na fakultetu, šef policije Martin Vondrašek je spomenuo da je napadač s univerziteta po svemu sudeći izvršio i to dvostruko ubistvo.

[twitter]https://twitter.com/malikhaseebAw/status/1737942105350410559/video/1[/twitter]

"Veoma ozbiljno radimo sa verzijom da je napadač sa Filozofskog fakulteta odgovoran i za dvije žrtve od kraja prošle nedelje u Klanovičkom lesu", rekao je šef policije Martin Vondrašek.

Policija je u petak popodne otkrila da je balistička ekspertiza pokazala da se oružje pronađeno u Kozakovoj kući podudara s povredama koje su nanijete žrtvama. Nakon što je policija pretresla kuću Davida Kozaka i utvrdila da je puna oružja, naknadno je evakuisala okolinu, što ukazuje na to da je u kući bilo i eksploziva, zaključuje Blesk.cz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije