Češka uvodi posebne mjere nakon masakra u Pragu: Poznate nove informacije o ubijenim

1
Radiosarajevo.ba
Češka uvodi posebne mjere nakon masakra u Pragu: Poznate nove informacije o ubijenim
Foto: EPA - EFE / Pucnjava u Pragu

Češka policija identificirala je gotovo sve žrtve masakra koji se dogodio u četvrtak u centru Praga. Kako pišu češki mediji, posljednje informacija govore o tome da je ukupno 14 mrtvih, a jedan od njih je napadač.

"Policija već zna identitet svih žrtava pucnjave na Karlovom univerzitetu. Ima ih 13, a četrnaesti je napadač", rekao je prvi potpredsjednik češke vlade Vit Rakušan

Među ubijenima nema stranih državljana, ali ih ima među povrijeđenima. 

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Prema njegovim riječima, Ministarstvo vanjskih poslova podatke o njima prosljeđuje ambasadama u Češkoj.

Češki MUP je na mreži X.com objavio da su među ubijenim stranim državljanima državljanin Nizozemske i dva državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Policijske preventivne mjere nakon pucnjave na Karlovom univerzitetu u četvrtak trajat će u Češkoj najmanje do 1. januara, rekao je Rakušan.

Premijer Petr Fiala na društvenoj mreži X.com pozvao je na osjetljiv i pažljiv pristup tragediji, koja se dogodila u četvrtak na Filozofskom fakultetu Karlovog sveučilišta, na suzdržavanje od brzih prosudbi i neširenje neprovjerenih informacija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije