Misteriozni balon uočen iznad SAD, američka vojska se hitno oglasila

2
Radiosarajevo.ba
Misteriozni balon uočen iznad SAD, američka vojska se hitno oglasila
Foto: Screenshot / Misteriozni balon uočen iznad Colorada

Misteriozni balon ponovo je primijećen iznad SAD, a zvaničnici, iako nisu odmah bili sigurni o čemu se radi, potvrdili su da "ne predstavlja nikakvu opasnost po bezbjednost letova", piše New York Post.

Jedan od zvaničnika je naveo da je balon napravljen od folije i da ispod njega visi mala kockasta kutija veličine oko 60 cm.

NORAD-u (Sjevernoamerička vazdušna komanda) je stiglo upozorenje na pojavu balona dok je bio iznad Kolorada i kretao se.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Zvaničnik Ministarstva odbrane rekao je da se radi o balonu amatera, čiji je hobi puštanje balona, ali nije naveo nikakve druge detalje.

Ovaj balon se pojavio oko godinu dana nakon što su borbeni avioni F-22 američkog ratnog vazduhoplovstva oborili kineski špijunski balon u blizini obale Južne Karoline koji je prethodno preletio cijeli kontinentalni dio SAD.

Prije nego što je oborena, letjelica je prešla preko nekih od ključnih objekata američke vojske.

Predsjednik Joe Biden je rekao da kineski balon može da nosi "dva vagona špijunske opreme", što je izazvalo žestoke kritike republikanaca koji su rekli da je balon trebalo ranije biti oboren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije