Miru Radielović Ricardel, porijeklom iz Breze, Trump izabrao u svoj tim

Radiosarajevo.ba
Miru Radielović Ricardel, porijeklom iz Breze, Trump izabrao u svoj tim
/ Foto: Total Croatia News
Brojni američki mediji pisali su o tome da je tim za tranziciju vlasti izabranog predsjednika Donalda Trumpa ušao u slijepu ulicu.

Nakon samo nekoliko dana s čelnog mjesta otišao je Chris Christie pa je brigu o procesu prijenosa vlasti morao preuzeti potpredsjednik Mike Pence, piše Večernji.hr

Čini se da u državi vlada popriličan haos zato što Trumpovi ljudi nisu ni kontaktirali brojna ministarstva, među kojima su Pentagon i ministarstvo energetike, odgovorno za sigurnost američkog nuklearnog naoružanja. 

Neki izvori bliski tranzicijskom timu tvrde da novi predsjednik SAD-a ima velikih poteškoća u pronalaženju republikanaca koji su sposobni obnašati funkcije, a istodobno žele biti dio njegove administracije.

Tranzicijskom timu za obranu i nacionalnu sigurnost pridružila se i Mira Radielović Ricardel, porijeklom iz Breze u Bosni i Hercegovini.

Bila je pomoćnica ministra obrane Donalda Rumsfelda i potpredsjednika ogranka tvrtke Boeing koja proizvodi vojne avione i naoružanje. 

Njezin otac Petar nakon Bleiburga je emigrirao iz bivše Jugoslavije u Njemačku 1954. Dvije godine živio je u Heidelbergu gdje je upoznao svoju buduću suprugu Brigittu. Oboje su otišli u Sjedinjene Američke Države 1956. Tamo su se vjenčali i nastanili u Pasadeni, u Kaliforniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije