Ministrica porijeklom iz BiH dala ostavku zbog vožnje u pijanom stanju

Radiosarajevo.ba
Ministrica porijeklom iz BiH dala ostavku zbog vožnje u pijanom stanju
/ Aida Hadžialić, Foto: TT
Aida Hadžialić, 27-godišnja švedska ministrica porijeklom iz Bosne i Hercegovine, podnijela je ostavku nakon što ju je policija uhvatila da vozi u alkoholiziranom stanju.

“Shvatam da su mnogi razočarani sa mnom. Ja sam bijesna sama na sebe i, prije svega, duboko žalim”, izjavila je ona jutros na press konferenciji, javlja Dn.se.

 

Rekla je da se vraćala s koncerta u Copenhagenu i da je popila dvije čaše vina te je bila sigurna da je “alkohol nestao iz njenog tijela”. No, kada su je zaustavili policajci, otkrili su da je imala 0.2 promila alkohola u krvi.

 

“Mislila sam da sam uredu, ali ispostavilo se da nisam”, kazala je ona i dodala je odluku o ostavci donijela nakon razgovora s švedskim premijerom Stefanom Löfvenom.

 

Premijer je poručio kako ovo nije “prvi, ni zadnji put da dobra osoba uradi nešto loše” te je izrazio žaljenje što odlazi vrijedna kolegica i uspješna ministarka. Izrazio je nadu da Aida Hadžialić neće završiti karijeru u politici.

 

Hadžialić je na press konferenciji rekla kako je ovo bila najveća greška u životu, te dodala da zaslužuje biti kažnjena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije