Medvedev: Dobro došli u novi svijet u kojem će Europa plin plaćati 2.000 eura

5
Radiosarajevo.ba
Medvedev: Dobro došli u novi svijet u kojem će Europa plin plaćati 2.000 eura
Foto: RSE / Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev reagirao je na vijest da će Njemačka zaustaviti ruski plinovod Sjeverni tok 2.

"Njemački kancelar Olaf Scholz izdao je nalog za zaustavljanje procesa certificiranja plinovoda Sjeverni tok 2. Dobro. Dobrodošli u hrabri novi svijet u kojem će Europljani vrlo brzo plaćati 2.000 eura za 1.000 kubika prirodnog plina!", napisao je Medvedev.

Podsjetimo, Njemačka će odmah obustaviti certifikaciju gasovoda Sjeverni tok 2 koji podržava Rusija, najavio je u utorak njemački kancelar Olaf Scholz nakon što je Moskva priznala dva otcjepljena regiona Donbasa - Donjeck i Lugansk.

Ovo je koliba gdje je mala Danka nestala: Policija blokirala prilaz, rade na raščišćavanju prostora

Ovo je koliba gdje je mala Danka nestala: Policija blokirala prilaz, rade na raščišćavanju prostora

U saopćenju koje je upravo objavljeno, Scholz je rekao da se ne može dati zeleno svjetlo za gasovoda u svjetlu trenutnog zastoja između Rusije i Ukrajine.

Scholz je objasnio da je tražio od Federalnog ministarstva ekonomije da preduzme neophodne administrativne korake kako gasovod za sada ne bi mogao da bude certifikovan, rekao je Scholz.

Vladimir Putin, predsjednik Rusije, sinoć je tokom obraćanja naciji i svijetu potpisao priznanje Donjecke i Luganske narodne republike, otcjepljenih dijelova Ukrajine.

S druge strane, američki predsjednik Joe Biden potpisao je dekret o sankcijama zbog ruskog priznavanja suvereniteta Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR).

Dokument, između ostalog, zabranjuje Amerikancima da finansiraju i ulažu u DPR i LPR, kao i da trguju s te dvije teritorije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije