SAD / Medicinska sestra: Ovo je jedan od glavnih simptoma infekcije COVID-19

01. 04. 2020. u 21:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 374

Jedna od medicinskih sestara u bolnici Life Care Center u Kirklandu, koji važi za žarište epidemije koronavirusa u Washingtonu (SAD), Chelsea Earnest istakla je da je glavni simptom infekcije COVID-19, kod skoro svakog njenog pacijenta, bila je činjenica da su im oči crvene.

Kašalj, ubrzano i teško disanje, to su sve simptomi koronavirusa, ali ova medicinska sestra ističe da su za nju i njene kolege crvene oči bile pokazatelj, jer su bile prisutne kod svih pacijenata zaraženih ovim virusom koje je videla.

"Imali smo pacijente koji su imali crvene oči kao jedini simptom koji smo vidjeli. Došli su u bolnicu i kasnije preminuli", rekla je ona.

"Njihove su oči izgledale kao kod nekoga ko ima alergijsku reakciju. Njihove beonjače nisu bile crvene, nego je to više bilo kao da imaju crvenu sjenu, kao da su im crveni kapci oko očiju", ispričala je ona za CNN.

Novo istraživanje je pokazalo da infekcija očiju, poput konjuktivitisa, može da bude simptom infekcije COVID-19.

"Prepoznato je da bilo koja infekcija gornjeg respiratornog trakta može da rezultira viralnim konjuktivitisom kao sekundarnom komplikacijom, što je slučaj i kod COVID-19", ističu naučnici, piše B92.

 

KOMENTARI (1)