Musk pohvalio ekonomski napredak Kine

0
Radiosarajevo.ba
Musk pohvalio ekonomski napredak Kine
Foto: Arhiv/EPA-EFE / Elon Musk

Izvršni direktor američke kompanije Tesla i svemirske kompanije SpaceX, Elon Musk, javno je odao priznanje ekonomskom napretku Kine.

Ova izjava došla je na dan obilježavanja 100. godišnjice osnivanja S (KPK), prenosi američka tv stanica CNN.

"Ekonomski prosperitet koji je Kina postigla zaista je nevjerovatan, posebno u infrastrukturi! Ohrabrujem ljude da je posjete i uvjere se sami", napisao je Musk u četvrtak na Twitteru.

Američki milijarder je tako reagovao na post kineske državne novinske agencije Xinhua, koji se odnosio na kampanju kineskog predsjednika Xi Jinpinga za okončanje “apsolutnog siromaštva u Kini”, prenosi Tanjug.

Šef Tesle je istu poruku objavio i na kineskoj društvenoj mreži Weibo, koja je pandan Twitteru, gdje ima skoro 1,8 miliona sljedbenika.

Njegov post na ovoj mreži izazvao je oko 500 komentara, pri čemu su njegova opažanja naišla na čuđenje nekih korisnika mreže.

"Elon Musk, stari član KPK-a", napisao je jedan korisnik i dodao smajli emotikon.

Pomiješane su bile i reakcije na Twitteru, gdje su neki korisnici podržali Muskovo mišljenje, dok je drugima to bio povod da komentarišu ljudska prava u Kini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije