Martina Mlinarević: Češka uvodi kompletnu zabranu kretanja stanovništva!

8
Radiosarajevo.ba
Martina Mlinarević: Češka uvodi kompletnu zabranu kretanja stanovništva!
Foto: Privatni album / Martina Mlinarević

Martina Mlinarević, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj napisala je na svom oficijelnom Facebook profilu da je Vlada Češke donijela odluku kompletne zabrane kretanja stanovništva od ponedjeljka pa tri naredna tjedna.

"Zatvoreni su i vrtići te prvi i drugi razredi osnovnih škola koji su dosada jedini radili. Ministar unutarnjih poslova Jan Hamaček objavio je da će 5000 vojnika pomagati policiji u nadzoru mjera i pozvao ljude da naredna 3 tjedna ostanu kod kuće.

Zabranjeno je kretanje i između regija, osim određenim zaposlenicima koji će imati potvrdu. Još jedan strogi lockdown nakon što je broj mrtvih dosegnuo brojku od 19999 osoba, a u bolnicama je katastrofalno stanje s brojem teško bolesnih pacijenata.

Ambasada BiH u Pragu za sve naše državljane bit će i kao i dosada na usluzi u svako vrijeme, na naše dobro poznate brojeve za hitne slučajeve kad god zatrebate pomoć. Ostanite zdravi i poštujte mjere, za dobro svih nas", napisala je Martina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije