Marine Le Pen: Pobjeda Trumpa je početak stvaranja novog svijeta

Radiosarajevo.ba
Marine Le Pen: Pobjeda Trumpa je početak stvaranja novog svijeta
/ Facebook
Ukidamo stari poredak i stvaramo novi svijet, tako je francuska ultradesničarka Marine Le Pen opisala pobjedu Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD.

"Pobjeda Trumpa je znak stvaranja novog svijeta koji može ukinuti stari poredak. Trump je pokazao da je moguće ostvariti čak i ono što izgleda nemoguće",  rekla je Le Penova tokom gostovanja u popularnoj političkoj emisiji na britanskoj televiziji BBC.

Predsjednica vodeće francuske desničarske stranke Nacionalni front izrazila je nadu da će i u Francuskoj "građanima uspjeti da konačno razbiju sto za kojim sjede elite i među sobom dijele ono što bi trebalo pripasti Francuzima".

Le Penova - koja u Trumpovoj pobjedi vidi povoljan znak za svoju kandidaturu na francuskim  predsjedničkim izborima naredne godine - uporedila je odbacivanje Evropskog ustava na referendumu u Francuskoj 2005. godine s izglasavanjem Brexita u Velikoj Britaniji.

"Svi ti izbori ustvari su referendumi protiv globalizacije koja nam je nametnuta, koja je nametnuta građanima i koja danas jasno pokazuje svoje granice", izjavila je Marine Le Pen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije