“Mama, umirem”: Potresne posljednje poruke žrtava požara u Oaklandu

Radiosarajevo.ba
“Mama, umirem”: Potresne posljednje poruke žrtava požara u Oaklandu
/ Ispred kluba nakon nesreće, Foto: KGO TV
Dok je vatra gutala skladište u Oaklandu, u Kaliforniji, prošlog petka, piše CNN, oni koji su ostali zarobljeni unutra, kako se čini, pripremili su se za najgore. Skupili su se zajedno, štiteći jedni druge.

Pojedini su uspjeli poslati poruke najbližima, u kojima su poslali svoje posljednje pozdrave.

 

Majka jedne od žrtava, policajka i narednica Ray Kelly iz Alamede, probudila se ujutro, pročitavši potresnu poruku od svoje kćerke na telefonu. “Mama, umirem.”

 

Kelly je kazala i kako je još jedna od žrtava poslala poruku svojoj obitelji: “Umrijet ću. Volim vas sve.” Narednica je za CNN otkrila i kako su pojedine žrtve požara pronađene zagrljene, kao da su štitili jedni druge.

 

Jedna od onih koja je primila poruku bila je i Alexis Abrams-Bourke čiji je momak 31-godišnji Nick Walrath, jedna od 36 žrtava požara u klubu u Oaklandu. Poslao joj je poruku da je u zgradi požar i napisao “Volim te.”

 

Brojni preživjeli morali su ostaviti svoje prijatelje koji su poslije stradali u požaru. Redatelj Bob Mule izjavio je kako je ostavio povrijeđenog prijatelja jer su dim i vrućina bili prejaki: “Morao sam ga ostaviti tamo.

 

U skladištu, nadimka “Brod duhova”, u kojem se dogodila tragedija bili su smješteni umjetnici, a brojne žrtve u nekoj su vezi s kreativnom lokalnom zajednicom – muzičari, tehnničari, studenti...

 

Članovi obitelji i prijatelji ostavljaju potresne poruke žrtvama na socijalnim mrežama. “Nisi zaslužila da odeš tako”, napisala je bivša cimerka stradale 30-godišnjakinje Sare Hoda. “Nakon što sam pročitala šta se dogodilo, sve što mogu je nadati se da se desilo brzo...”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije