Požar na koncertu, ima mrtvih: Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti veći

Anadolija
Požar na koncertu, ima mrtvih: Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti veći
Najmanje devet osoba izgubilo je život u požaru koji je u američkom gradu Oaklandu izbio iz još uvijek nepoznatih razloga.

Požar je izbio tokom jednog koncerta.

Prema prvim saznanjima, požar je izbio u skladištu u kojem se održavao koncert. Krov objekta se urušio, a vatrogasci su se četiri sata borili s vatrom. Navodno, u skladištu nije bilo detektora dima ni prskalica vode, a ni protupožarni aparati nisu bili ispravni.

 

 

Zabrinuta obitelj i prijatelji tragaju za više desetina ljudi koji se i dalje vode kao nestali nakon fatalnog požara u klubu o Oaklandu. Zasad je potvrđeno da ima najmanje devet mrtvih, a objekat se i dalje pretražuje.

 

Požar je izbio u dvospratnom skladištu, u kojem se nalaze muzička studia te dvorana za koncerte, a u trenutku kad je izbio požar u ovom objektu održavala zabava elektronske muzike, na kojoj je bilo najmanje 100 ljudi.

 

 

 

Na Facebooku obitelj i prijatelji tragaju za ljudima. Jedna žena traga za sinom, druga traga za rođakom, a preživjeli se javljaju da su dobro...

 

Brojni stanovnici Oaklanda ponudili su smještaj preživjelima, a na Twitteru je danas jedan od najupotrebljenijih hashtaga #OaklandFire.

 

Također, lokalne organizacije uspostavile su fondove za donacije obiteljima čiji su članovi nastradali u požaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije