Majmun napao djevojčicu i izazvao rat: 40 poginulih, 100 ranjenih

Radiosarajevo.ba
Majmun napao djevojčicu i izazvao rat: 40 poginulih, 100 ranjenih
Bizaran incident između jedne srednjoškolke i kućnog ljubimca majmuna izazvao je pravi pravcati rat između klanova u južnoj Libiji, zbog čega je čak 40 ljudi poginulo, a veliki je broj i povrijeđenih u ovim sukobima.

Jedan od mirovnih aktivista u libijskom gradu Sabha, gdje se incident dogodio, kazao je kako je talas nasilja eruptirao kada je jedan majmun napao djevojčicu koja se vraćala i srednje škole. Sukob je izbio zato što je, nakon svrgavanja Gaddafija, cijela zemlja podijeljena u dva tabora, takozvana plemena Gaddadfa i Awlad Suleiman, te je samo mali incident dovoljan za njihov sukob.

Upravo to se i dogodilo kada je majmun iz jednog shopa za kućne ljubimce, čiji je vlasnik čovjek iz plemena Gaddadfa, napao djevojčicu koja pripada drugom plemenu. Majmun joj je strgnuo maramu sa glave i nanio joj nekoliko povreda i ogrebotina, nakon čega je izbio rat na širem području grada.

Kako se navodi u izvještaju medicinskog centra iz Sabhe, broj povrijeđenih procjenjuje se na 100, dok posljednji izvještaji sa terena govore da je broj poginulih narastao na čak 40, prenosi australijski portal News.com.

“Ima i djece i žena među povrijeđenima, a nerijetko će te naići i na tijela turista, koji nemaju veze sa ovim sukobima, a koji su ubijeni tokom sukoba“, izjavili su ljekari.

Sve je počelo minornim sukobima, tvrde mještani, ali su se uskoro počele voditi borbe sa oružjem, da bi uskoro se začule i detonacije granata koje su ispaljene iz tenkova, minobacača ili nekog drugog teškog oružja.

Ipak, kako se doznaje zvaničnici još uvijek nisu potvrdili da je incident sa majmunom pokrenuo sukobe, ali takvo mišljenje produbljuju sve više pojedine objave na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije